Svampplockning


I  lördags åkte jag och Simon ut på svampjakt. Faktiskt en lyckad, vi har jagat i så många år utan resultat. Med allt regn som kommit senaste tiden hade det nog varit lite pinsamt om vi inte hade lyckats. I lite små regn hittade vi alltså trattkantareller, och även vanliga kantareller.
Hundarna sprang runt och var lyckliga, Molly hittade en ny matkärlek, i blåbär. Jag hittade gigantiska spindlar, skräck! Och när vi kom hem insåg jag hur mycket fästingar som följt med hem. Så jag och båda hundarna fick en omgång i duschen, och jag har tackolov inte hittat en enda fästing efter det. Hittade nog 5 krypande fästingar innan jag kastade mig i panik in i duschen.
Men svamp, vi kom hem med en hel del. Lite blev svampstuvning som vi åt på macka, och lite hänger på tork för att bli en sås i framtiden. Planen är att få lite tid att bege oss ut igen, dock är denna helg fullbokad.

Igår åkte jag hem till Joss, vin, spel och snackkväll, sov över där. Simon hämtade mig imorse och vi åkte och hämtade våra pass. Hans livs första pass. Ikväll åker vi till hans lillebror och lillesyster där vi bjuds på mat, och vi sover även över. Vi lämnar sedan våra hundar hos min syster och åker mot Simon far och hans sambo. Där ska det fiskas kräftor och njuta av lite landet.