Oflyt.
Igår började bra med en promenad ute på Björnön. Jag och 5 klasskompisar halkade oss runt milen, tillsammans med Molly och en till hund. Trevlig sällskap och en bra start på dagen, lite senare på dagen åkte jag och lämnade av Simon hos en vän för poker och åkte själv hem till min syster där vi tränade på lite stilleben. Runt tolvslaget när Simon bad att bli hämtad hoppar jag in i bilen och beger mig mot Kolbäck. Jag hinner dock inte många kilometer när bilen kränger till, lite som en väldigt snabb sladd och det rycker tag i ratten. På med varningsblinkers och in i motorvägens väggren. Där lyser det så fint två felmeddelanden på instrumentpanelen och berättar att ESP och ABS är 'defectie. Visit workshop'. Kära syster fick rycka ut, och möta upp mig på Burger Kings parkering, dit jag tar mig i 50 km/h. Hon plockar upp mig, vi hämtar Simon, blir avsläppta vid bilen och påbörjar den långsamma färden hem, som aldrig översteg 55 km/h. Nu står bilen på parkeringen och Mekonomen får ett samtal imorgonbitti.
Bilen är inte köroduglig, men tänker inte köra med den mer i risk att förvärra något. Det slår och kluckar under höger passagerarsida, och Simon misstänker att det kan vara något med bromsbelägget. Jag hoppas verkligen det är något så litet, för jag orkar inte med mer bilproblem, och framförallt, vi har inte råd.  
 
Under våra snart 8 år tillsammans har vi avverkat, en volvo, en audi, en mitshubishi, Faran, Silverpilen, Snöbollen och nu är vi inne på Smurfen. Vi kör inte vårdslöst och tar hand om våra bilar, ändå följer problem och trasigheten oss hack i häl. 
 
 
En bild ifrån när vi skrivit på papper och bestämt oss för att Smurfen skulle bli vår. 
Choklad
 
Igårkväll åkte Simon och spelade poker med några vänner, och jag passade på att lura iväg syrran till ICA där vi köpte en konstig samling prylar. Presentpapper, choklad och frukt/bär i massor, med diverse andra föremål. 
Resultatet ser ni ovan, där syster har skött en suberb uppläggning, och jag har gått loss med en av mina blixtar och kameran. 
Såklart råkade bilderna bli i JPEG-format, då jag mitt under fotograferingen tröttnade på en inställning min kamera lagt sig till med och som vägrat försvinna. Så där och då gjorde jag en grundåterställning, och tänkte inte längre än näsan räcker. Kameran gick tillbaka ifrån RAW till JPEG, och mina redigeringsmöjligheter krympte oerhört, men jag är ändå nöjd med slutresultatet. 
Fixa och dona!
 
Tog några dagar 'ledigt' när vi kom hem, ifrån skola och för att återhämta mig ifrån förkylningen. Passade på att fixa en barhylla, och se till att bilderna kom upp på väggen ovanför soffan. Det syns lite dåligt var det är. 
Längst till vänster är det jag och min mormor när jag är nyfödd. Bilden ovanför den är jag och Simon. I mitten högst upp är det Lindus och Flippa på körtur. Till höger om den är det Eros och Simon. Under den, längst till höger, är det Simon och hans farfar. Under den är det Simon och hans föräldrar när Simon är bebis. I mitten längst ned är det Penny. Till vänster om den är det jag och syrran på våra shettisar under Arbogas Medeltidsdagar. I mitten är det Molly och Flippa. 
 
 
Gjort om massor i hyllan och flyttat om, därav lite stök i mitten. Väldigt tomt i mitten dock, och är osäker på vad som ska upp där. Först var tanken en karta på MiddleEarth, men blir nog lite kaka på kaka med rektangel över rektangel. Eventuellt att vi sätter upp en stor klocka där. 
 
 
Fortsätter även mitt stickande, denna gång en halsduk till Nicoline. Denna är rak, och utan hål och jag har verkligen lärt mig av de misstag jag gjorde på den förra!
Molly uppskattar den, och ligger gärna alltid på mitt nystan eller på snöret till stickningen.