En del barn, en del frustration

Just nu är det full rulle. Imorgon har jag kommit halvvägs på min VFU (=verksamhetsförlagd utbildning). Jag är på en ny förskola, och en ny avdelning, då jag bytte efter vår flytt till Fellingsbro. Hade gärna stannat på min gamla övningsförskola, men med över en timme enkel resa för att åka dit kändes det inte möjligt längre. Då bytte jag med en i klassen, så jag får 26 minuters bilåkande istället. Det är en bra plats jag är på nu med, som troligen kommer ge mig mer i längden och i min utveckling. Det är däremot högre krav denna VFU om man jämför med förra, vilket egentligen är självklart, däremot känns det verkligen. Jag känner hur ovan jag är i barngrupp och hur mycket jag behöver öva, så det är bara att köra på. 
 
Min födelsedag har dessutom kommit och gått, fyllde år igår, hela 27 år, men firades i söndags. Igår spenderade jag min födelsedag på förskolan, då det även var föräldramöte till 19.30 som jag var med på. 
Simon bakade iaf tårta till i söndags, som blev supergod! Choklad och hallon, med vit marsipan. Fick mycket kul saker, snygga ljusstakar (som jag för typ två år sedan sa att jag ville ha, och Joss kom ihåg de), spännbucklor och pärlor till min vikingaklänning-to be. Får se när den sys, funderat på att vänta tills en stund efter min (förhoppningsvis) operation. Dumt att sy en klänning som i sommar när den ska användas kommer vara ett tält. 
Sen fick jag även lite rökelse, spakit, garn och halsduk/mössa. Dessutom gav jag själv, och Simon mig en lite extra present, en Ipad 9.7tum. Velat ha en bra länge nu, speciellt eftersom det i de flesta förskolor används Ipad, och jag är helt och hållet en android människa. Aldrig ägt en Mac-sak i hela mitt liv. Så nu var det dags, vi behövde ändå göra en beställning från Tele2 då Simons telefon la av helt och hållet i förra veckan. 

Utöver det så har det inte hänt så mycket mer, lokalen står stilla nu under VFU:n, lite som hela jag. Energin går åt till dagarna i förskolan, och när jag kommer hem är jag oftast helt slut och helgerna är späckade med händelser. Kommande helg kommer 'mina' tjejer från klassen över och kikar in vår lägenhet och det ska lagas lite mat. På kvällen kommer Joss och hennes kille över för mer mat och Munchkin, och lite gott att dricka. På söndag är det dags för mitt andra födelsedagsfirande, så fullt upp med andra ord. Mer fullt upp iaf än vad jag är van vid. 

ÄNTLIGEN!

Igår ramlade dessa två ned i brevlådan! Lite ironiskt att de kom samma dag, och jag öppnade den undre först och min första tanke var 'men... jag har ju inte fått någon tid!' Men nu är den här iaf, tiden för mitt läkarbesök, där jag misstänker att beslutet om jag får min operation kommer tas. Nästan en hel månad till får jag vänta, men efter samtal till kirurgkliniken för några veckor sedan var jag inställt på att få detta besök efter nyår, så helt klart en glad överraskning!

Lite nervöst, men är så inställt på operation nu, och vill verkligen genomföra det. Jag klarar inte det här på egen hand, hade jag gjort det, skulle det vara gjort nu, efter så många försök. 
When my breath runs cold

Några fler bilder från fotograferingen med Jasmin. Finns många guldkorn från det tillfället, även om jag måste medge att ljuset på den sista bilden var lite trixigt. Dels att fotografera då det var väldigt mörkt i ruinen, och dels att redigera då det blev mycket blandljus (både kallt-blått och varmt-gult). 

Nu framöver kommer jag ha några lugna veckor gällande sociala medier och fotografering, och mer fokus på skolan. Jag påbörjar min andra VFU (=praktik) imorgon, och den pågår i fem veckor. Eftersom vi har flyttat så har jag även bytt övningsförskola, från en utanför Västerås till en i Köping, så jag slipper köra bil 1 timme varje morgon. Det kommer bli spännande att få en mer ingående inblick i en annan verksamhet denna gång, även om jag är lite nervös då jag vet att det är högre krav på denna VFU än den förra. Vilket i sig är självklart, men ändå nervöst.