Fina Carisma!

Min mor säljer sin svarta skönhet, Carisma. Vill man läsa mer om henne finns hennes annons här
Hon laddade upp en bild på facebook om detta, med en enkel frågeställning 'Finns det verkligen ingen som vill köpa min fina lilla häst? Hbl sto som både kan hoppa och röra sig, egen uppfödning född 05. Måste säljas pga tids och platsbrist. Dela på!'.
Och dela har folk verkligen gjort! I skrivande stund är det närmare 900 delningar på 7 timmar, och då detta inlägg skrivs kvällen innan ni läser det så är det säkert en mycket högre siffra nu!

Aldrig har vi fått sådan uppmärksamhet på försäljning av en häst, och missförstå mig rätt, vi har haft många fina hästar till salu! Som alla i slutänden har kommit till bra och fina hem, men några har tagit tid på sig innan dem hittade rätt människa. 

Jättekul med all uppmärksamhet, men jag hoppas verkligen hon kommer till rätt människa, för denna lilla svarta pärla förtjänar verkligen det. Jag vet att det är tungt för mamma att sälja henne, men hon gör det för Carismas skull, och inte sin egen. Tiden finns helt enkelt inte, och hästantalet ökar och tyvärr kan man inte samla på dem. 
Då min far går i pension i sommar kommer det nämligen hem två gamla trotjänare till. Min gamla bebis, min riddarhäst, min gyllenbruna dröm kommer hem. Min Fredrik. Han har gått på Strömsholm i verksamheten och är nu 18 år. 
Jag kommer ihåg då han kom hem till oss ifrån Danmark, 3 år gammal och så gått som aldrig riden. Kunde inte galoppera, utan bockade sig igenom galoppen, men gudasnäll. Till slut kom galoppen, och han fick gå sitt första, och enda, tornerspel. Att få sitta på dem 800 kilona, och känna dem vända sig runt sin egen kropp under sig vid änden av tilten var mäktigt. Och många var imponerade! Det räckte till och med till den vinst det året, 2005.
Jisses vad jag känner mig gammal nu... Det är över 10 år sedan.
Iår är det ett decennium sedan min Eros debutterade på tornerspelsbanan..

Jag ska försöka att inte dra ut på detta mer, men iaf, även Faray kommer hem, ifrån Strömsholm till sommaren.  
This world is trying to change me

Nu har jag inte skrivit här på snart en månad, tiden går ju så otroligt fort så jag hinner inte själv inse det!
Mina första högskolepoäng har kommit och gått, ett grupparbete på 1.5 p. Första tentan är inlämnad, andra grupparbetet ska finslipas, och tredje påbörjas, snart får jag info om tenta nummer 2. Herregud, förstår att tiden går fort, det känns ungefär som om jag bor med näsan i en bok. 

Som tur är hinner jag få lite tid till Flippa iaf, och åkte bla ut i skogen och kastade tennisboll, jagade snö och provsköt lite med Simons airsoft-vapen (dock inte samtidigt som tennisbollkastningen med hunden, utan då satt Flippa i bilen). 

Imorgon ska jag åka ut till den plats där jag kommer göra min VFU (=verksamhetsförlagd utbildning). Ska hälsa på, och se hur det ser ut, samt fältstudier utefter ett grupparbete. Börjar bli en del fjärilar i magen, är lite orolig att jag kommer bli så överväldigad av alla intryck när jag kommer dit att jag glömmer grupparbetet. 
Troligtvis går det bra, men nervös är man ändå!

Det slår mig fortfarande emellanåt att jag faktiskt pluggar på högskola, jag känner mig så otroligt vuxen. Lite som när man tog körkort, fast ändå lite mer speciellt. Är ju inte lika många med en högskoleexamen som med körkort. Sen ska vi inte ta ut segern i förskott, är inte säkert att jag går ut skolan, även om det är mitt mål och min förhoppning, men man vet aldrig vart och hur livet vänder sig.