En snabbis på vägen...

Idag åkte jag och Simon in till Marieberg och växlade in våra pengar till euro, vi passade dessutom på att ta en snabbis på vägen hem. En snabbis i svampskogen då. Vi gick runt i ungefär en halvtimme och fick ihop en hel del. 


Här ser man inte allt, utan bara toppen av berget så att säga. 
Det var verkligen svamp så långt ögat nådde, såg man en och stannade och plockade den såg man snabbt nästa. Förstår verkligen hur folk kan gå vilse när de plockar svamp. 
Simon jagade egentligen svarta trattisar, men utan framgång. Jag är dock inte missnöjd, räckte till kvällens kvällsmat (Skink, ost och trattispaj), och kommer gått och väl och räcka till frukostmackorna! Allt är rensat, stekt och inlagt i kylen. 

Det är riktigt rofyllt att gå runt i skogen, men ändå har nog tyvärr storstadstjej, har lite problem med diverse insekter och spindlar. 
Jasmin

Efter skolan i tisdags kom Jasmin och hämtade mig, och vi begav oss iväg för att fota. Först var det tänkt lite höstiga bilder vid ett övergivet hus strax utanför Västerås. Vi höll oss vid det övergivna huset, men fotograferade så gott som inte med det. Däremot hittade vi en plats med helt otroligt solnedgångsljus, och där fastnade vi! 
Lite orolig att jag lyckats överdriva ljuset i photoshop, men ändå skapligt nöjd med dessa! Ljuset är otroligt, Jasmin är stunning och den oskarpa bakgrunden är perfekt! Så nöjd med mitt nya objektiv!

Dessa bilder togs en timme innan solnedgång, någorlunda molnfri kväll med en reflexskärm som lättade upp ljuset, och sen i motljus. 
Ibland är det bäst att låta saker vila...

När jag först fick in bilderna från i söndags i datorn kändes det inte alls bra. Jag var inte helt nöjd med bilderna, och tyckte de kändes tråkiga, brusiga och inte som jag önskade. Jag lät de vila en liten stund, jag fotade och redigerade lite bilder på Jasmin och satte mig och började kolla igenom dessa bilder igen och blev nog lite kär. Det finns många guldkorn bland bilderna, från ungefär 30 minuters fotograferande så fick jag ihop ungefär 30 bilder jag faktiskt är nöjd med, och det får man nog ändå se som en vinst!