You are not your skin
 
Det här är tydligen mitt musikår. Svensk pop....? 
Topp 5 låtarna kan jag köpa men Svensk pop? Okej nu hänger jag kanske upp mig lite. 
 
Det roliga var väl att dem skapade en lista med musik som jag kanske skulle gilla, letar ständigt nya låtar att stoppa in i min överyllda musiklista så jag klagar inte!

Just nu tog dem en fullträff, Misty Mountains. 
På tal om det, på torsdag är det dags att kolla sista Hobbit filmen, så alla som kommer stortjura kan räcka upp en hand, för ni kommer iaf få sällskap av mig. 
Sista filmen.. Efter det är det inga mer förhoppningar på Lotr-filmerna. Inga fler att se fram emot, inga nya karaktärer som kan sno mitt film-hjärta (även om de gamla lyckas om och om igen). 
Peter Jackson skapade så gott som hela min tonårs-period med sina filmer. Väggarna var klädda med bilder ifrån filmerna (och kanske lite väl många på Legolas...), musiken spelades nästan konstant, manusen kundes utantill. Ja, you get the picture, jag var en riktig nörd. Så mycket nostalgi i lite filmer.. 
 
 
Det här köper jag dock. Kan jag mycket väl tänka mig. Sjunga med musik på vintern, medeltidsmusik till våren, mer sjunga med musik på sommaren och återigen lite mer folkaktigt under hösten som mysmusik. 


Mat fixad.
 
Vart och handlat på mig lite luncher/mellanmål/middager. 
Samt köpt en hel del frukt och bär, skivat upp och stoppat in i påsar. Skrev på i gram hur mycket av de olika sakerna som ligger i, så jag enkelt kan logga det sen i LifeSum. Blandning av banan, mango, hallon, jordgubbar och äpple.Tillsätter mjölk sedan när det det är dags att mixas. 
 
Även ett gäng nutrilett-bars, ligger runt 200-250 kcal beroende på vilken sort. Finns kanske en hel del annat diskuterbart i dem, men de är låga på kalorier och just nu är det vad jag jagar. 
 
Samt Viktväktarnas soppor, speciellt Het Nudelsoppa som är mums! Även köpt hem Champinjonsoppa för att se om den är god. 
 
Sen försöker jag även äta mycket fisk och kyckling, med bra tillbehör. 
Redigering av porträtt
 
Tänkte visa hur jag redigerat bilden ovan, i lite snabba steg. 
Jag använder mig utav Photoshop CS6. 
 
 
Då jag fotar i RAW-format så öppnas först min bild upp i Camera RAW i Photoshop. Här kan jag välja att ställa in en rad olika inställningar, men tar de enklaste för stunden, detta görs via reglagen till höger. 
 
 
När bilden är öppnad i Photoshop så börjar jag alltid med att duplicera bilden, så jag har två grundbilder. Den undre förblir orörd, så att jag i slutet kan jämföra mina resultat. 
 
Efter att lagret är duplicerat så lägger jag på tre olika övertoningskartor. En blå/vit, gul/vit och lila/vit. Ändrar alla till 'Soft Light', och drar ned opaciteten. 
 
 
Går sedan in och tar bort fläckar på huden, och mjukar upp lite linjer i ansiktet med hjälp utav Smart lagningspensel, samt kloningsstämpel. 
 
 
En närmre bild då jag gått in och arbetat med huden. 
 
 
Duplicerar lagret ännu en gång. 
För att få det lite drömska ljuset går jag in under Filter - Render - Lens Flare på det översta lagret. Där väljer jag 105 mm Prime. Placerar den där solljuset kommer ifrån, och väljer önskad storlek på den. 
 
 
Ställer ned opaciteten på mitt 'dröm-lager', och tar med hjälp av Smart Lagningspensel bort de ljusflimmer som kommer med lagret. 
 
 
Ökar upp kontrasten i bilden med hjälp av kurvor. 
 
 
Samt ökar lite på styrkan i färgerna via Hue/saturation 
 
 
Skärper till sist upp bilden under Filter - Sharpen - Smart Sharpen, och sparar till sist bilden. 
 
 
Modell på bilden är min syster Fia.W, fotograf är som vanligt jag själv.