Oflyt.
Igår började bra med en promenad ute på Björnön. Jag och 5 klasskompisar halkade oss runt milen, tillsammans med Molly och en till hund. Trevlig sällskap och en bra start på dagen, lite senare på dagen åkte jag och lämnade av Simon hos en vän för poker och åkte själv hem till min syster där vi tränade på lite stilleben. Runt tolvslaget när Simon bad att bli hämtad hoppar jag in i bilen och beger mig mot Kolbäck. Jag hinner dock inte många kilometer när bilen kränger till, lite som en väldigt snabb sladd och det rycker tag i ratten. På med varningsblinkers och in i motorvägens väggren. Där lyser det så fint två felmeddelanden på instrumentpanelen och berättar att ESP och ABS är 'defectie. Visit workshop'. Kära syster fick rycka ut, och möta upp mig på Burger Kings parkering, dit jag tar mig i 50 km/h. Hon plockar upp mig, vi hämtar Simon, blir avsläppta vid bilen och påbörjar den långsamma färden hem, som aldrig översteg 55 km/h. Nu står bilen på parkeringen och Mekonomen får ett samtal imorgonbitti.
Bilen är inte köroduglig, men tänker inte köra med den mer i risk att förvärra något. Det slår och kluckar under höger passagerarsida, och Simon misstänker att det kan vara något med bromsbelägget. Jag hoppas verkligen det är något så litet, för jag orkar inte med mer bilproblem, och framförallt, vi har inte råd.  
 
Under våra snart 8 år tillsammans har vi avverkat, en volvo, en audi, en mitshubishi, Faran, Silverpilen, Snöbollen och nu är vi inne på Smurfen. Vi kör inte vårdslöst och tar hand om våra bilar, ändå följer problem och trasigheten oss hack i häl. 
 
 
En bild ifrån när vi skrivit på papper och bestämt oss för att Smurfen skulle bli vår.