Att stå i bilkö

När vi åkte hem i måndags så fastnade vi längs E18, i en bilkö, som berodde på en olycka. det var en lång kö, och vi stod still i nästan en timme. Under denna timme hann jag bli mer och mer irriterad, irriterad på hur människor tänker (eller inte tänker) och agerar under sådana här situationer. 

En av de saker som gör mig irriterad är de som kör om kön. Detta leder bara till två köer, bredvid varandra. Samt att jag anser det lite som att trängas, och ingen gillar väl den som trängs i ICA-kön? Detsamma gäller här. Genom att köra om kön, och stoppa upp längre fram i andra filen försvåras det även för uttryckningsfordonen att ta sig fram fortast möjligt till olycksplatsen. 

Även när trafiken börjar röra på sig bidrar det bara till mer kö och stoppar upp trafiken genom att köra om. Självklart kan folk ha bråttom, men alla som sitter i kön är på väg någonstans, och ingen vill bli mer sinkad än vad som är behövligt. Med andra ord, det går snabbast för alla om bilisterna står kvar på 'sin' plats i kön, och låter trafiken flyta på. 

Jag har även sett människor stanna bilen, kliva ur, och fotografera vid sådana här tillfällen. För det första, din bil står och tar upp plats, plats som kan behöva nyttjas då uttryckningsfordon kommer. För det andra så är det väldigt okänsligt att stanna och fotografera någon annans olycka. Vare sig det är en brand, en trafikolycka eller vad som så är det en jobbig situation för den som råkar ut för det, med mycket att ta in ändå. Att stanna och fotografera är lite som att strö salt i andras sår. 
#1 - Elsa

ahhh, bilköer är ju helvetet på jorden. glad you made it out alive