Bland tentor och redovisningar..

En bild på Andrea's Loke när vi var på Kungsbyn. 

Just nu fortsätter jag leva i mina böcker, tenta nummer två har kommit ut, och vi har haft vår andra redovisning i studiegruppen. Jag har även varit ut och hälsat på 'min' förskola, den där jag ska göra min VFU (=verksamhetsförlagd utbildning). Trevlig personal, mysiga barn och väldigt trivsam miljö. Där kommer jag med största säkerhet trivas de sammanlagda 10 veckorna jag ska vara där under dessa 3.5 åren. 

Vi har precis haft redovisning om vårt arbete angående Waldorf-pedagogiken, samt fått mer info inför den andra tentan. 
Utbildningen är otroligt intressant, och man ser på många saker med nya ögon, sen behöver jag lära mig att bli mer kritik. Jag öppnar en bok och köper det som står, vilket inte riktigt kommer fungera. 
Däremot kan jag bli lite trött ibland på den konstanta genus diskussionen. Absolut ska det vara jämställt, men jag tycker inte allt ska vara helt neutralt. Det är skillnad på pojkar och flickor, sen om en pojke vill ha klänning och leka med dockor och en flicka vill leka med bilar så är det självklart dem ska få se, man ska inte sätta stopp för personligheter och inte heller dela in barnen i facken om tjejer och killar. 
Är inte heller en anhängare till hen, utan är nästan tvärtom, undviker ordet så långt jag kan. Detta är dock ingen diskussion jag ger mig in i klassen, utan jag håller munnen stängd, för vill inte ta den diskussionen som skulle uppstå och känner mig inte heller helt säker på mina argument. Ska det skjutas i en duell ska man ha skarpa skott.