Fläskfilé med couscous & tzatziki
 
Ingredienser
800g fläskfilé 
4 dl kokt couscous
4 msk tukisk youghurt
1 solo vitlök
½ gurka
1 msk honung
Smokey whiskey (inte medräknad i SP, hittade den inte i appen)
 
 
Tillagning
Marinera fläskfilén med smokey whiskey bbq sås och honung, samt kryddor efter behag. Jag kryaddade med peppar, cayennepeppar och salt. 
Ställ fläskfilén på 175 grader i ugnen, i en timme ungefär. 

När fläskfilén börjar bli klar så börja koka couscous. 
Under tiden couscousen kokar så riv gurka. Låt den rivna gurkan rinna av i ett gurkslag. Blanda pressad vitlök och turkisk yoghurt. Tillsätt sedan den rivna gurkan. 

Därefter klart att servera. För oss blev detta 2 portioner, då fläskfilén krympte avsevärt i ugnen. 
Ungefär 15 SP, (vissa saker hittade jag inte i appen, tex bbq såsen smokey whiskey). 
Detta är en rätt så 'dyr' måltid, däremot otroligt lättlagad. Passar mig som har rätt så högt SP-antal per dag.

 
#1 - Evelina Stenson

Åh herregud så gott de här såg ut :D

Svar: Det var det också :) Lite stolt, för mina matlagningskunskaper sträcker sig till pasta och korv ungefär :P
Pauline Wirenborg

#2 - Days by Johanna

mums så gott