800g fläskfilé
4 dl kokt couscous
4 msk tukisk youghurt
1 solo vitlök
½ gurka
1 msk honung
Smokey whiskey (inte medräknad i SP, hittade den inte i appen)
Marinera fläskfilén med smokey whiskey bbq sås och honung, samt kryddor efter behag. Jag kryaddade med peppar, cayennepeppar och salt.
Ställ fläskfilén på 175 grader i ugnen, i en timme ungefär.
När fläskfilén börjar bli klar så börja koka couscous.
Under tiden couscousen kokar så riv gurka. Låt den rivna gurkan rinna av i ett gurkslag. Blanda pressad vitlök och turkisk yoghurt. Tillsätt sedan den rivna gurkan.
Därefter klart att servera. För oss blev detta 2 portioner, då fläskfilén krympte avsevärt i ugnen.
Ungefär 15 SP, (vissa saker hittade jag inte i appen, tex bbq såsen smokey whiskey).
Detta är en rätt så 'dyr' måltid, däremot otroligt lättlagad. Passar mig som har rätt så högt SP-antal per dag.