400g Nötfärs
400g kokt ris
2burkar skivade champinjoner
5 klyftor vitlök
1burkar tomater krossade
1/2 pkt jäst
2.5 dl ljummet vatten
2mskMatolja
1tskSalt
6 1⁄2dlVetemjöl
2stÄgg
Blanda mjöl, jäst, ljummet vatten, matolja och salt. Låt jäsa en timme under duk.
Stek köttfärs, svamp och lök i separata stekpannor.. Pressa vitlöken i köttfärsen.
Koka riset.
Blanda ihop ris, tomatsås, färsen, svamp och lök till en kompakt smet.
När degen har jäst klart, kavla ut degen tunnt, och gör cirklar på ungefär 12 cm.
Fyll med smet och vik ihop.
Garnera med ägg och ställ i ugnen 225 grader tills de har fått gyllenbrun färg.
Detta räcker till 20 piroger.
En pirog blir 4 SP.
Hela min måltid med två piroger, en matsked gräddfil och sallad gick på 9 SP.